Harmonikaajtó vásárlási tanácsok

Harmonikaajtó tökéletes megoldásnak bizonyul olyan helyekre ahol a helygazdálkodás megkívánja a magába záródó ajtót. A nyitott hagyományos ajtó helyet igényel ami manapság mind nagyobb kincs így sokan keresik az olyan megoldást ami gazdaságos minden szempontból. Harmonika ajtó csakugyan tökéletes megoldásnak bizonyult olyan helységek elválasztására amelyek csak nagyon ritkán vannak lezárva vagy csak szezonálisan így az ajtó felesleges viszont olykor nagyon jó ha mégis le lehet zárni.

A harmonika ajtó nagy hátránya, és ezt a vevők csak akkor észlelik ha már felszerelték, a minőségtelen nyikorgás, vékony panel falak könnyen ki-behajló ajtófelület és igénytelen kinézet. Viszont a minőséges ajtók mint például a Vivaldi termékek nem csak igényesek és szépen működnek hanem alkalmasak olyan helyiségek elválasztására amelyek napi szinten vannak lezárva, belső ajtók és több méteres nyílások elzárására is.

Mire kell akkor ügyelni harmonikaajtó vásárlásakor:

1. Panel vastagsága és egymás közötti rögzítés

Gyakorlatilag a panel vastagsága nem szabad hogy 6mm alatt legyen de a legjobb ha 8-10mm. Ez a vastagság biztosítja a merevséget és stabilitást. A rögzítés két féle lehet: rugalmas és merev. Rugalmas rögzítés az egy gumi amely a panel teljes hosszában végigfut és összekapcsolja a két panel. Ez a gumi ha nem elég minőséges, idővel, el tud pattanni. Ilyenkor jó jel ha a gyártó két vagy több év jótállást ad, ez azt jelenti, hogy tudják hogy a rögzítés bírja a strapát. A merev rögzítés a drágább termékekre jellemző

és igazából ez a legjobb.

2. Panel kinézete – karcmentesség

Olcsó termékekre jellemző hogy a famintázat halvány és minőségtelen. Az esztétikát a legjobban a harmonika ajtó szép és igényes mintázata adja. Ha olyan helyere kerül az ajtó ahol szembetűnő akkor ne vegyenek olcsó ajtót. Kérdezzenek rá hogy van-e karcmentes bevonat, ez már árulkodik a mintázat

minőségéről is.

3. Marketing árulkodó jelei

Nézzék meg mi az első szempontot amit a cég hirdet. Legolcsóbb? Minőséges? Ez sokat mond a vevőnek a cégről és a harmonika ajtóról is. A piacon lehet beszerezni 2500 forintos ajtókat is de ezek lehet nem a legjobb megoldás. Az is fontos hogy a cég hivatalos forgalmazó legyen.

Tagged on: